Samhällsansvar

När du som konsument väljer att handla secondhandvaror bidrar du till ett mer hållbart samhälle. Kläder och möbler som skulle hamnat på återvinningsstationen kommer till bättre användning hos dig och nya produkter undviks att tillverkas.

Vårt överskott går till verksamhet för barn och ungdomar i Mellerud samt till hjälpprojekt i andra länder. 7an är en ideell organisation där vinstsyftet endast är till för de som har svårt i samhället.

7:ans ide är att stötta barn och ungdomar i Mellerud som stämmer väl överens med vår inriktning som är att bygga för en ung generation.  Vi stöttar också hjälpprojekt i andra länder. Varje månad stödjer vi ett utbildningscenter för änkor i Etiopien. Vi gör också punktinsatser till mercy ships, Indien, Rumänien, Ukraina, m.m

Vår berättelse

Historien tar vid då andrahandsbutiken 7:an startade den 24 oktober 1994, genom ett initiativ från svenska kyrkan med Margareta Larsson i spetsen. Vi startade i den gamla mejeributiken på Norra Kungsgatan 7 det var orsaken till att butiken fick namnet 7:an. Butiken flyttade sedan till P.D Lundgrensgatan 24.

Vi i MKC (Melleruds Kristna Center) fick en förfrågan från svenska kyrkan att ta över andrahandsbutiken 7:an och efter en tid av funderande, samtal och bön, så bestämde vi oss för att göra det.

Idag är 7:an flyttad till en ny lokal som ligger bredvid den gamla. Den är i Mejeribyggnaden på Norra Kungsgatan 9. Denna lokal invigde vi den 8 september 2012. Lokalen har till den största delen gjorts klar med ideella krafter. Vi hälsar dig välkommen att besöka oss och handla hos oss.Vi utökar nu också sortimentet till möbler. Och vi är tacksamma till det stöd vi fått från människor i vårt samhälle för det ni skänkt till oss. Vi behöver erat stöd också i fortsättningen. Vi tar tacksamt emot varor dagligen. Vi tar tyvärr inte emot tjock-tv, lexikon, uppslagsverk, vitvaror äldre än 2 år,  piano och orgel förtillfället.

Kom gärna förbi och fynda bland vårt sortiment, lämna varor eller varför inte passa på att ta en kopp kaffe.